user_mobilelogo

Tieleman & Dros [Leiden]

Adres: Middelstegracht 87, 2312 TT Leiden, Nederland (https://nl.wikipedia.org/wiki/Tieleman_%26_Dros)

 

Tieleman en Dros

 

Onze leslocatie Tieleman & Dros bevindt zich in het centrum van Leiden.

Middelstegracht 87
2312 TT Leiden

 

Lessen:
De locatie is geschikt voor kleinere groepen. Afhankelijk van het type les is er ongeveer plek voor maximaal 10 personen. Dit betekent dus dat de lessen die in Tieleman & Dros worden gegeven altijd intiem en knus zijn, met veel persoonlijke aandacht. Dit is tevens de locatie waar privélessen gegeven worden.

 

Drinken:
Je kunt er wat fris en koffie en thee bestellen.

 

Parkeermogelijkheden: 
Parkeren in de straat is alleen voor vergunninghouders. Wel bevindt zich in de straat op minder dan 100 meter afstand parkeergarage Haarlemmerstraat (Middelstegracht 50). Kijk voor meer informatie en de actuele tarieven op: http://www.visitleiden.nl/nl/plan-jouw-bezoek/parkeren/parkeergarage-haarlemmerstraat

 

Openbaar vervoer: 
Er bevindt zich een bushalte naast het pand (bushalte "Hooigracht"). Er rijdt een directe bus vanaf Leiden centraal naar deze halte (ongeveer 6 minuten).

 

Locatie huren:
Ben je op zoek naar een workshop-/cursus-/lesruimte in hartje Leiden? Bijvoorbeeld om te dansen (met geschikte vloer en spiegels) of voor andere activiteiten (bijvoorbeeld met collegestoelen voorzien van schrijftafel)? Je kunt onze ruimte in Tieleman & Dros ook huren op uurbasis. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Over Tieleman & Dros (bron Wikipedia): 
Tieleman & Dros was een conservenfabriek in de Nederlandse stad Leiden. In 1827 namen Cornelis Dros en Caspard en Adrien Tieleman de zeepziederij De Gekroonde Haan aan de Middelstegracht over. Zij gebruikten de firmanaam Dros en gebroeders Tieleman, al bleef ook de oude naam in gebruik. In 1877 begonnen leden van de families Tieleman en Dros naast de zeepfabriek onder de naam Tieleman & Dros een groente- en vleesconservenfabriek. Hun fabriekscomplex tussen de Hooigracht, de Middelstegracht en de Uiterstegracht groeide geleidelijk in omvang. In 1912 werd ook het gebouw van de zeepfabriek erbij betrokken, toen die verhuisde naar de Zoeterwoudseweg. 

Na de Tweede Wereldoorlog zakte de vraag naar blikconserven steeds verder in, onder andere door het wegvallen van Nederlands-Indië als belangrijke afzetmarkt. In 1955 ging het bedrijf failliet. De gemeente Leiden kocht de gebouwen en sloopte een gedeelte ten gunste van woningbouw en de aanleg van de Ingenieur Driessenstraat. De resterende gebouwen werden in gebruik genomen door het Leidse verhuisbedrijf Mostert als opslagruimte. Ook werden de gebouwen gebruikt als huisvesting voor enkele kleine bedrijven. Het voormalige directiegebouw aan de Middelstegracht werd in 1986 overgenomen door de Stichting Werk & Onderneming en is na een restauratie in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw.

 

 


Routebeschrijving

Terug